Kodu

Kevadine peeper

Oktoober 2021

Kevadine peeper on üks koorikkonnaliikidest. Selle liigi teaduslik nimetus on Pseudacris Crucifer. Kevadkoerapepside alamliiki on kaks: lõunakevadine peeper ja põhjakevad. Southern Spring Peeperi looduslik elupaik asub Lõuna-Georgia osariigis ja Põhja-Floridas. Põhjakevade torn on levinum, kuna selle elupaik hõlmab Mississippi idaosas asuvaid osariike, USA-d ning Kanada ida- ja keskosa provintse.

Kevadkoorija on paaritumiskõnede tõttu isegi mõned kohalikud hüüdnimed pärinud, mida kuuldakse kevadel kohe, kui jää sulama hakkab. Kanadas New Brunswickis kutsutakse neid sageli "tinkletoes" või "peepers", Martha viinamarjaistanduses elavaid nimetatakse "pinkletinks".

Mis vahe on lõunapoolsete kevadkoristajate ja põhjakevade koristajate vahel? Noh, Lõuna-Keepuri kõhu märgistuste kõrval pole nende vahel palju erinevusi.

See kahepaikne võlgneb oma nime kõrge helikõrgusega, mida mehed teevad paaritumiskõnede ajal emasloomade meelitamiseks. Isasel on selle kõri lähedal häälepael, mis täidab õhupalli nagu õhku, tekitades kõrgel kõrgusel piiksuvaid helisid. Kui siin on armee Spring Peepers, on heli sarnane kelgukellade helisemisega, samal ajal kui ühe konna heli jäljendab noore kana piiksuvat heli. Ainult mees oskab neid helisid teha.

Selle konnaliigi peamised värvid on punakaspruun, oliivroheline, hall või pruun. X-kujuline märk seljal on iseloomulik kevadkorjajale. Neid on keeruline üles leida, isegi kui järgitakse nende tekitatavaid helisid, kuna nad on nii väikesed ja maskeerivad end metsapõrandal nii hästi. Nende suurus varieerub vahemikus 25 mm (1 tolli) kuni 38 mm (1,5 tolli). Nende kaal on vahemikus 3,1 g (0,11 oz) ja 5,1 g (0,18 oz).

Lõunakevadiste koepidajate tõuaretusperiood kestab sõltuvalt ilmast oktoobrist märtsini, Põhja-Kevadlinnukasvatajate tõuaretusperiood märtsist juunini. Emane muneb siduri, mis sisaldab 900–1000 muna. Pärast munade koorumist arenevad kurikaelad konnadeks ja jätavad kaheksa nädalat hiljem metsa metsa.

Täiskasvanud konnana toitub see lihasööja peamiselt mardikatest, sipelgatest, kärbestest ja ämblikest. Jahti peetakse peamiselt öösel, eriti metsa servades elavaid isendeid, kuna metsa sügavamates osades elavad isikud jahti päeval või öösel.

Sellel kahepaiksel on suured varbapadjad, mis võimaldavad tal puudel ronida, ehkki ta ei roni kõrgele, kuna eelistab jahti madala taimkattega, varjates oma looduslike kiskjate silmist.

Talvel talvitub Spring Peeper palkide või lahtise koore all. Suurem osa tema kehast võib konna tapmata isegi külmuda.

Ehkki kevadisi peepeere ei ole enamikus piirkondades kaitstud ega ohustatud, on selle märgalade kadumine inimeste tungimise tõttu põhjustanud selle liigi tugeva languse Iowa ja Kansase osariikides, kus seda ei peeta "ohustatuks".

Kas teadsite, et kuulete selle konnaliigi paarituskõnet vahemikus 1 miil kuni 2 ja pool miili, sõltuvalt samal ajal helistavate isendite arvust?

Hoidkem neid kahepaikseid veel aastaid, kaitstes nende looduslikku elupaika! Lõppude lõpuks tervitavad põhjamaalased oma helisid, kui nad tunnevad neid kevade helidena.

Siin on allikad, mis on seotud Kevadise Peeperiga!
















Osta Art.com-ist
Kevadine peeper valedel ...
Osta saidilt Art.com


How to Make a Salad From Edible Wild Plants / Kevadine umbrohusalat - Easy Outdoors Cooking (Oktoober 2021)



Silte Artikkel: Kevadine koer, roomajad ja kahepaiksed, kevadine koer, konn, kahepaiksed, konnad, peepers, paarituskutse, öine, lihasööja